keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Soijapasteijat

Edelliseltä aterialta ylijääneen pottumuusin voi mitä mainioimmin käyttää pasteijataikinaan. Pasteijat ovat mainioita eväitä kiireisiin päiviin.



täyte:

1 1/2 dl soijarouhetta
1 1/2 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (kuutioina)
öljyä paistamiseen

Laita soijarouhe veteen turpoamaan. Kuori ja pilko sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Jos käytät kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja, pilko ne. Siirrä kaikki ainekset paistinpannulle ja paista muutaman minuutin ajan.


taikina:

2 dl perunamuussia
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sulata margariini esimerkiksi mikrossa. Sekoita siihen loput aineet. Kauli taikina ja leikkaa siitä pyöreitä palasia. Lisää täyte ja taita pasteijat yhteen. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

2 kommenttia: