maanantai 28. helmikuuta 2011

Inkivääriananas-smoothie

Melkoinen flunssa-aalto tuntuu jylläävän. Tästä juomasta saa niin potkua sen ehkäisyyn kuin lohdutusta flunssaiseen oloon. Tosin maistuu tämä myös ihan muutenkin.


Kuvassa taustalla rottalani :p

1 iso ananas
2 cm pala inkivääriä
1/4 dl ruokokidesokeria (ei pakollinen)

Suomessa ananakset myydään yleensä raakoina. Anna siis hedelmän kypsyä rauhassa ennen käyttöä. Kypsän ananaksen tunnistaa siitä, että lehtiruusukkeen keskimmäiset lehdet irtoavat helposti.

Kuori ananas (esimerkiksi näin). Pilko se korkeareunaiseen kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää inkivääri ja ruokokidesokeri ananaksen sekaan. Survo kaikki ainekset smoothieksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Itse asiassa ananakset myydään kypsinä, sillä ne eivät kypsy enää poimimisen jälkeen. :-> Tuota lehtien nyppimiskikkaa kannattaa siis kokeilla kaupassa. Kannattaa myös nuuhkia hedelmiä, sillä kypsä ananas tuoksuu tosi hyvältä (tosin jos kaupassa on liian kylmä, ne eivät tunnu tuoksuvan...)

    Inkivääri ja ananas on kyllä loistava yhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. Jaa, no jollei kypsy kotona, niin ainakin pehmenee. Ite oon ostanu kaupasta ananaksia, joissa on vielä noi lehdet tiukasti kiinni, mutta muutaman päivän kotikeittössä seisottamisen jälkeen ne on lähteny helposti irti. Eli joo, tieteellisessä mielessä kyse ei varmaan oo kypsymisestä vaan esim. pilaantumisprosessin alusta? Kuulostaa kuitenkin kivemmalta puhua kypsästä kuin hieman pilaantuneesta ananaksesta :D

    VastaaPoista