sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Porkkanakaviaari

Tämä herkku tuli vastaan Vihreän Langan uutiskirjeessä. Nimi on vähän hassu, mutta kuulostaahan porkkanakaviaari porkkalevitettä juhlavammalta :P Muokkasin reseptiä ihan hieman, esim. lisäsin tomaatin kalttauksen. Kannattaa tehdä tämä suoraan johonkin ilmatiiviisti suljettavaan rasiaan, jolloin säilyttäminen jääkaapissa on helppoa.


1/2 kg porkkanoita
1 pieni sipuli
1 pieni tomaatti
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä (käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä)
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria (käytin ruokokidesokeria)
1 tl suolaa (käytin merisuolaa)
1/4 tl cayennepippuria
mustapippuria myllystä

Putsaa porkkanat ja leikkaa ne reilun kokoisiksi palasiksi. Keitä ne täysin pehmeiksi. Kalttaa tomaatti pudottamalla se noin minuutiksi porkkanoiden sekaan kiehuvaan veteen, jonka jälkeen se on helppo kuoria. Pilko kaltattu tomaatti pieneksi ja siirrä sivuun. Kuori ja pilko sipuli mahdollisimman pieneksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi porkkanat. Porkkanoiden kypsyttyä kaada niistä vesi pois ja muussaa ne pottunuijalla. Lisää muusatut porkkanat muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Tarjoile joko kylmänä tai kuumana esimerkiksi paahdetun leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti