perjantai 25. maaliskuuta 2011

Pastaa punaisella pestolla ja soijapaloilla

Jälleen yksinkertaista ja nopeaa perjantairuokaa! Bon appétit!


pesto:
1 ruukku basilikaa
1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1/2 dl auringonkukan siemeniä
1/2 dl oluthiivahiutaleita
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

5 dl pastaa
3 dl soijapaloja

Kuori valkosipulinkynnet. Nypi basilikan lehdet syvään kulhoon. Lisää joukkoon loput peston ainekset ja soseuta ne tahnaksi tehosekoittimella. Keitä soijapalat ja pasta kypsiksi. Soijapaloja kannattaa keittää itsekseen muutama minuutti ennen pastan lisäämistä mukaan, jotta ne ehtivät kypsyä. Kun pasta ja soijapalat ovat sopivia, kaada vesi pois ja lisää pestotahna tilalle. Pidä kattilaan vielä hetki lämpimällä levyllä niin, että pestokin lämpiää. Tarjoile tuoreiden kasvisten kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun käytät noita oluthiivahiutaleita. Ostin niitä joskus johonkin enkä enää edes muista mihin eikä mulla ole hajuakaan niiden käyttötavoista. Joku syventävä selvennyspostaus aiheesta vois olla ihan kiva kans. Muutenki kiva löytää vegeblogi joka ei ole pelkkää raakaruokaa ja hifistelyä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että viihdyit! Mä käytän noita oluthiivahiutaleita aina juustoraasteen tapaan pastaruokien päälle. Toimivat erinomaisesti myös pestoissa. Ainoa juttu noiden kanssa oikeastaan on, että ravintoaineet eivät kestä kuumennusta, eli kannattaa lisätä melko valmiiseen ruokaan.

    VastaaPoista