tiistai 19. huhtikuuta 2011

Lindströmin pihvit

Punajuuri-soijarouhepihvit ovat edullista ja hyvää arkiruokaa. 

Pahoittelut kuvan suhteen! Oli liian nälkä, ei malttanut säätää :O


reilut 10 pihviä

2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
1 peruna
1 sipuli
3 isoa etikkapunajuurta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kuivattua lehtiselleriä (voidaan jättää pois, tai korvata esim. persiljalla)
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl soijajauhoja
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen

Sekoita soijarouhe ja vesi ja anna turvota noin 10 minuuttia. Mausta soijarouhe soijakastikkeella, lehtisellerillä ja mustapippurilla. Kuori sipuli ja peruna. Soseuta sipuli, peruna ja punajuuret sauvasekoittimella. Vaihtoehtosesti voit raastaa kasvikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta pihvejä, ja paista niitä paistinpannulla öljyssä 1-2 minuuttia per puoli. Tarjoa esimerkiksi pottumuusin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mie tein jo kuukausi sitten melkein samanlaisia (http://tpertt.blogspot.com/2011/03/taas-kokataan.html), vaan en muistanut et ne on Lindströmin pihvejä nimeltään. Etikasta en niin tykkää - ihan tuoreistakin saa raastamalla oikein hyviä, ei tartte siis ees keittää ensin. Mutta toi soijarouhe vois olla paljon parempi kuin papujen keittäminen. Aikaa ja energiaa säästyy.

    VastaaPoista
  2. Mä taas en oo ikinä kokeillu käyttää soijaa suoraan papuina. Vois joskus testata ihan kokeilumielessä.

    VastaaPoista