maanantai 9. toukokuuta 2011

Ätienpäivän syömingit

Äitienpäivänä kutsuin perheeni syömään luokseni. Kuten usein sanottu, parasta vegaaniaktivismia on herkullisen vegesafkan tarjoilu sekasyöjille. Ja hyvin kaikille ruoka upposikin.


Alkuruuaksi söimme mausteista tomaattikeittoa. Mutta koska keitto oli niin superhyvää, muistin valokuvaamisen vasta hieman myöhässä.


Pääruuaksi söimme liki suoraan Chocochilin ohjeella tehtyä seitanpaistia. Paistoin paistin jo edellisenä päivänä, mutta lämmitin sen vielä uunissä tarjoilua varten. Pelkkiä kehuja sekasyöjiltäkin!


Paistin ohella syöpöttelimme bataattimuusilla, valkosipuliporkkanoilla ja tuoreila herkkusienillä ryyditetyllä vihersalaatilla.


Aterian kruunasi uusimman Hesarin ruokatorstaista mukailtu suklaajuustokakku. Taustalla äiti <3

Suklaajuustokakku (muokattu ohje)

pohja:

200 g digestive-keksejä
75 g margariinia
1 1/2 rkl sokeria

täyte:

5 dl soijamaitoa
1 1/2 dl sokeria
< 1 tl suolaa
3 rkl agar agar-hiutaleita
600 g (2 pkt) pehmeää tofua
200 tummaa suklaata

kuorrute
2 dl pakastevadelmia
2 dl (1 pkt) GoGreen Vispiä

Murskaa keksit ja sekoita sekaan margariini ja 1 1/2 rkl sokeria. Sekoita seos tasaiseksi ja painele tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun pienen irtopohjavuoan pohjalle. Kiehauta kattilassa soijamaito, sokeri ja suola. Lisää tumma suklaa palasina. Vatkaa pehmeä tofu tasaiseksi massaksi kulhossa. Kun suklaa täysin sulanut lisää agar agar ja keito hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada seos tofun sekaan ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada vuokaan. Anna jähmettyä. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakun voi valmistaa edellisenä päivänä, mutta se kannattaa koristella vasta tarjoilupäivänä. Koristelua varten kannattaa ottaa jo edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan pakastevadelmat; näin niitä ei tarvitse erikseen sulatella. Kaada jääkaappikylmä sulien pakastevadelmien sekaan ja vispaa seosta sähkövatkaimella muutama minuutti. Koristele kakku vaahdolla kuten haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti