lauantai 21. toukokuuta 2011

Koivunlehtipesto

Juuri puhjenneet koivunlehdet tuovat vaihtelua ja virkeyttä pestoon, joka sopii niin pastakastikkeeksi kuin dippailuun. Koivun lehtien poiminnassa on huomioitava, ettei se kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan maanomistajalta on kysyttävä lupa.



2-3 dl uusia koivun lehtiä (tiiviiksi puristettuna)
2-3 dl basilikan lehtiä (1 ruukku)
1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1/2 dl auringonkukan siemeniä
1/2 dl oluthiivahiutaleita
4 valkosipulinkynttä
1/2 suolaa
mustapippuria myllystä

Huuhtele ja valuta koivun lehdet. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.

1 kommentti:

  1. Moikka!
    Haluaisin kutsua sinut mukaan ensi vuoden Vegfesteille maistattamaan jotain haluamaasi herkkua.
    En löytänyt sähköpostiosoitetta blogista, mutta jos yhtään kiinnostuit asiasta niin laita viestiä: pekka.vegfest (ät) gmail.com

    Pekka

    VastaaPoista