sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kaura-gramjauhopihvit

Olen tosiaan muuttamassa kuukauden päästä ja nyt on tarkoituksena tyhjennellä keittiön kaappeja. Uudessa kämpässä tehdään heti alkuun keittiöremppa, tällä kertaa tee-se-itse -meiningillä, joten tullee taas jonkin verran kokkaustaukoa. Todennäköisesti tulee mikrossa valmistettavien vegaanieinesten pieni maailma hyvin tutuksi :P

Kaappeja läpi käydessä löysin liki täyden pussin gramjauhoja. Olen käyttänyt niitä lähinnä seitaniin, ja mietinkin mitä muuta niistä voisi tehdä. Jossain vaiheessa puputin usein gramjauhomunakkaita, mutta niihin tuli kyllästyttyä. Tänään tein gramjauhoista pihvejä yhdistämällä ne kaurahiutaleisiin. Mitäs muuta noilla tekisi, kun käyttäisi erilaisten pihvien ja pyöryköiden ainesosana?


2 dl gram- eli kikhernejauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 porkkana
1 rkl grillimaustetta (esim. Vantastic Foods California -pihvimaustetta)
2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl bbq-kastiketta (esim. HP BBQ Original Saucea)

Raasta porkkana. Sekoita gramjauhot, kaurahiutaleet, grillimauste ja porkkanaraaste keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita. Anna turvota puolisen tuntia. Paista pannulla öljyssä pihveiksi. Tarjoile vihreän salaatin ja valkosipulimajoneesin kanssa.

ps. Gramjauhoja löytää edullisimmin etnokaupoista.

2 kommenttia:

  1. Gramjauhot toimivat hyvin makeassa leivonnassa: sitä voi käyttää kananmunan tilalla tai sillä voi korvata osan muista jauhoista. Se sopii hyvin vaikka keksitaikinaan tai lättyihin. Gluteenittomassa leivonnassa se toimii taikinan kiinteyttäjänä, koska se on tarttuvaisempaa kuin muut gluteenittomat jauhot.

    VastaaPoista
  2. Tuo gramjauhojen käyttö lätyissä kuulostaa kyllä niin villiltä, että kokeiluun menee :) Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista