maanantai 15. elokuuta 2011

Keltainen linssisosekeitto

Allekirjoittaneella on ollut tapana väsätä linsseistä aina tomaattista keittoa tai muhennosta. Tänään päätin kokeilla jotain erilaista, ja olin oikein tyytyväinen raikkaaseen lopputulokseen.



1 sipuli
3-5 kynttä valkosipulia
noin 200 g porkkanaa
noin 100 g varsiselleriä
1/2 sitruuna
3 dl punaisia (halkaistuja) linssejä
1 rkl kasvisliemijauhetta
1 litra vettä
mustapippuria myllystä
1/2 tl cayennepippuria
2 laakerinlehteä
1 rkl agavesiirappia
kylmäpuristettua rypsiöljyä

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi porkkana ja selleri ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu. Aloita lämmittämällä tilkka öljyä suuressa kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipulinkynnet, ja kuullota hetki. Lisää porkkanat ja sellerit, ja anna hautua viitisen minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua puolisen tuntia. Poimi laakerinlehdet pois ja soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Koristele annokset varsisellerin lehdillä.

1 kommentti: