tiistai 25. lokakuuta 2011

Mangolettuja ja Kirjojen Kirja!

Olen ihastunut! Nimittäin Celine Steenin ja Joni Marie Newmanin Vegaanikeittiön käsikirjaan! Sain Moreenin kustantaman opuksen tänään käsiini kirjastosta. Kirjasta löytyy muun muassa 16 juustonkorvausreseptiä! Ja reseptit itse tehdyille valko- ja maitosuklaille! Miltä kuulostaa vegaaninen annos Benedictin munia kinkun kera? <3<3<3


Päivän resepti sen sijaan ei ole edellisestä kirjasta, vaan syntyi katsellessani ylikypsää mangoa keittiön pöydällä. Mangolettutaikina on tavanomaista hieman vaikeampaa paistaa, joten en suosittele käyttämään kovin isoa lettupannua. Tämän päälle olisi sopinut loistavasti itse tehty vadelmahillo. Kävin kellarissa asti kurkkaamassa, mutta meillä ei hilloa ollut, joten kuvassa lettu on saanut kaverikseen vaahterasiirappia. Makeat letut kyllä toimivat loistavasti ihan sellaisenaankin.


1 ylikypsä mango
2-3 dl soijamaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
hippunen suolaa
margariinia paistamiseen


Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha irti kivestä. Soseuta hedelmäliha ja lisää joukkoon muut aineet margariinia lukuunottamatta. Vatkaa taikina tasaiseksi. Paista taikinasta lettuja pienehköllä paistinpannulla runsaassa margariinissa.


Ps. Nyt vietetään reilun kaupan viikkoa. Vinkkejä reilun kaupan herkkuihin löytyy esimerkiksi Reilun kaupan edistämisyhdistyksen nettisivuilta ja Kamomillan konditoriasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti