perjantai 28. lokakuuta 2011

Perushyvä tofumarinadi

Aina toisinaan kuulee ihmisten pitävän tofua lähinnä ikkunakitin pilaantuvana korvikkeena. Maustamaton ja kypsentämätön tofu ei kovin paljon maistukaan millekään. Herkulliseksi tuo epämääräisen harmaa mötikkä muutetaan maustamisen ja etenkin marinoimisen avulla. Jotta maut tarttuisivat mahdollisimman hyvin suosittelen pilkkomaan tofun varsin pieniksi paloiksi. Tässä yksi perushyvä tofumarinadi :)250 g kiinteää maustamatonta tofua
1-3 valkosipulinkynttä
4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl nestemäistä savuaromia
mustapippuria myllystä

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen suljettavassa rasiassa. Pilko tofu palasiksi ja sekoita marinadin sekaan. Sulje rasia ja anna tofun marinoitua jääkaapissa vähintään yön yli.

Paista marinoitu tofu paistinpannulla omassa marinaadissaan. Tarjoa esimerkiksi pastan, nuudeleiden ja pottumuusin kanssa.

1 kommentti:

 1. Moikka!

  Vietämme Uudessa Mustassa ensi kuussa Paluu juureksiin -marraskuuta. Se tarkoittaa sitä, että kuukauden aikana pyrimme buustaamaan kotimaisia juureksia parhaamme mukaan. Juureksethan ovat toki pop, mutta kukaan ei enää jaksa vetää yhtään lanttumössöä tai punajuuripaistosta – nyt tarvitaan jotain uutta.

  Siihen liittyy myös blogihaasteemme, johon toivoisin sinun ehtivän osallistua – punajuuriviikkoon osallistunut leafy lunch -blogin Nonnis on nimittäin haastanut sinut! Haaste on jaettu neljään eri juurekseen, joista jokaista kokkaillaan vuoroviikoin. Ajatuksena on tuoda suomalaisiin raaka-aineisiin maailman maustetta. Ideat voi siis poimia ulkomailta: miten juures taipuu sushiin, mezeen, tortillaan, pastaan, you name it!

  Ensimmäinä estradille astui siis punajuuri, jonka annista kokoamme jutun ensi keskiviikoksi. Seuraavaksi areenan valtaa lanttu, josta siis toivoisimme sinun loihtivan jotain uutta, houkuttelevaa ja ulkomailta lainattua.

  Haasteeseen osallistuminen tapahtuu näin:

  – Ilmoita minulle osoitteeseen hanne.valtari/at/ tarinatalo.fi tiistai-iltaan 8. marraskuuta mennessä, että olet mukana. Näin osaan linkata blogisi haasteesta kertovaan juttuun sivuillemme.
  – Kehittele marraskuun toisen viikon aikana (9.–15. marraskuuta) lantturesepti, toteuta se ja tee repeptistä postaus. Ideoiden lainailu on tietenkin sallittua, joten ihan ikiomaa ohjetta ei nyt vaadita. Lähetä minulle sähköpostiin linkki, kun reseptipostaus on valmis.
  – Haasta yksi tai useampi blogi kolmannen viikon haasteeseen, jossa keskitytään palsternakkaan. Lähetä haaste mahdollisimman pian, niin että bloggaajat ovat valmiina, kun kolmannen viikon haaste käynnistyy 16. marraskuuta. Voit myös mainita haastamasi blogin omassa blogissasi. Lähetä haastamasi blogin yhteystiedot minulle, jotta osaan informoida heitä tarkemmin haasteesta.
  – Jos haluat osallistua useampaan viikkohaasteeseen, se on tietenkin enemmän kuin sallittua!

  Jokaisen haasteviikon loputtua kerään resepteistä koosteen, joka julkaistaan Uuden Mustan sivuilla keskiviikkoisin. Käytän mahdollisesti jutussa myös haasteeseen osallistuneiden reseptikuvia, mutta merkitsen tietenkin kuvaajaksi bloggaajan – onko tämä sinulle ok?

  Iloa ja aurinkoa!
  Hanne

  VastaaPoista