maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulutontun mehupuristinongelma

Joulu lähestyy päivä päivältä, vaikkei sille ajatusta uhraisikaan. Itse aion erittäin kiireisen syksyn jälkeen pitää viikon - joulusta uuteen vuoteen - täysin lomaa, eli olla tekemättä mitään hyödyllistä; siinä tärkein joululahjani itselleni <3

Tänään havahduin sitten pohtimaan läheisten lahjoja. Mitään turhakkeita en halua kellekään ostaa, ja niinpä olinkin tosi iloinen avokin toivoessa mehupuristinta lahjaksi. Yhden kauppakeskuskierroksen ja illan nettisurffailun jälkeen olen kuitenkin ihan hukassa. Laitteita kyllä löytyy, ja jokainen myyjä on toki valmis kehumaan oman kauppansa (kalleimpia) tuotteita. Sen verran olen ymmärtänyt, että ihan halpiksella ei saa kuin pahan mielen ja järjettömän työlään puhdistusrumban joka käyttökerran jälkeen. Kysymykseksi muodostuukin, mikä olisi riittävän hyvä laite? Koneen pitäisi kestää myös juureksien mehuttamista, tarjota vähintään parin vuoden takuu, olla helposti puhdistettavissa, olla järkevän kokoinen ja toki vielä valmistaa laadukasta mehua. Erääksi ehdokkaaksi on noussut Cowayn CJP-01 mehuprässi, jonka saisi Stockalta alle kolmensadan. Paketin kyljessä mainostetaan, että toimisi myös soijamehun (soy juice) valmistukseen, mutta tästä ei myyjä osannut kertoa enempää. Kiinnostaisi kuitenkin tietää, onko se oikeasti hintansa arvoinen. Ehkä yritän vielä tiedustella maahantuojalta yksityiskohtia. Kerron tästä ongelmastani täällä blogissa, sillä ottaisin erittäin mielelläni vastaan neuvoja ja ehdotuksia mehupuristimen hankintaan :)

Jos läheisillä ei ole mitään todellista tavaran tarvetta, ovat hyväksi todettuja lahjaideoita mm. seuraavat:

- syötävät lahjat (hillot, marmeladit, namuset, yms.)
- liput/lahjakortti läheiselle ja itselle johonkin mieleiseen tapahtumaan (teatteri, konsertti, stand-up -ilta, keilailu)
- lupaus arkiavusta (siivous, imurointi, lastenhoito)
- lahja kehitysmaihin (Kirkon ulkomaanapuWorld Vision, Amnesty)

Tsekkaa myös HSY:n vinkit aineettomiksi lahjoiksi!

Kattavia vinkkejä vegaaniseen jouluun ovat jo parina vuonna tarjonneet Chocochili ja Kamomillan konditoria - suosittelen tutustumaan <3Iloista joulunodotusta kaikille!

1 kommentti:

  1. Mä oon saanut äitin vanhan Braunin (suht edullisen?) puristimen joskus, se toimii kyllä ihan moitteetta mutta on järjettömän työläs puhdistaa ja moskaa jää melko paljon. Moskat voi onneksi käyttää vaikka keksien tekemiseen, mutta voi kun joku pesisi kaikki irto-osat puolestani :)

    Hyvää joulua!

    VastaaPoista