keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Lomailua, vegeilyä ja uuden vuoden innostusta

Heippa taas! Lomat on lomittu ja arkeen palattu, mutta fiilistellään nyt vielä hetki sitä joulua. Lähinnä haluan hehkuttaa upeita vegaanikeittokirjoja, jotka hyllyyni muuttivat:


Raisa Kettusen 2. vegaanin juhlakirja oli tosi kiva yllätys; paljon monipuolisempi kuin edeltäjänsä. Chocochilin Elina Innasen Viiden tähden vegaani on Elinan blogista tuttua taattua laatua. Juuri sellaisia ruokia, joita voi huoletta tarjoilla sekäsyöjille ilman, että nämä edes huomaisivat valittaa raatojen puutteesta lautasella. Celine Steenin ja Joni Marie Newmanin Vegaanikeittiön käsikirjaa hehkutin jo aiemmin. Aivan mahtavia "korvikereseptejä" niille, jotka eivät luopuneet eläinperäisestä ravinnosta sen mauan tähden. 


Syömisen ohella loma sujui pitkälti koiruuden kanssa ulkoillen ja romaaneja ahmien. Jotain fiksuakin tuli kyllä luettua, kun sattumalta bongasin kirjastosta Jonathan Safran Foerin (Atena, 2011) Eläinten syömisestä. Vaikka kirja kertookin jenkkilän kauheuksista ja kohtuuttomuuksista, eläinten tuotannon perusperiaatteet ovat samat meilläkin. Halvalla, paljon ja tehokkaasti :( Vaikka kirja ei sinänsä kauheasti itselleni uutta sisältänytkään, oli se silti varsinaisen aiheensa ohella pohdituttava ajankuva siitä maailmasta, jossa elämme. Suosittelen.


Keittiön puolella olen viime aikoina tutustunut raakasuklaan maailmaan. Siitä aion kuitenkin postailla ihan erikseen lähitulevaisuudessa, kunhan vielä hieman reseptejä kehittelen :)


Vuonna 2012 haluan
- olla edelleen onnellinen
- antaa muidenkin olla onnellisia
- juosta ainakin kympin
- valmistua valtiotieteiden kandiksi
- saada keittiörempan vihdoin valmiiksi
- jatkaa elämänpituista vegaanikokkailun opiskelua

Hyvää alkanutta vuotta!


3 kommenttia:

 1. Mäkin hankin tuon käsikirjan tuossa ennen joulua ja tykkään kyl kovasti toteutustavasta!

  Onnea opiskelutouhuihin, terkuin toinen kandin kirjoittaja :)

  VastaaPoista
 2. Jee, en oo yksin kandipaholaisen kanssa :D Tsemppiä sullekin!

  VastaaPoista
 3. Heippa Pia ja kiva kun kävit Tsaarin Asemalla!
  tulehan käymään uudelleen!
  Pidetäänpäs yhteyttä, sulla näyttää olevan mielenkiintoisia juttuja!
  Terveisin
  Maspe Jäntti
  Asemapäällikön Frouva
  050 911 7720
  marja-liisa.jantti@turenginasema.fi
  www.turenginasema.fi
  www.facebook.com/turenginasema

  VastaaPoista