torstai 5. tammikuuta 2012

Parsakaalisoppa

Parsakaali on huipputerveellistä, tai ainakin näin kaikkialla hehkutetaan. Onpa tuolle sukupuolitaudin näköiselle rehulle perustettu ihan oma sivustokin (jollakulla on kyllä ollut liikaa aikaa). Itse olen tottunut käyttämään parsakaalia lähinnä hyvin marinoidun tofun kanssa wokatessa tai paistellessa. Esimerkiksi pyttipannuun tuo sopii loistavasti. Tänään päätin kokeilla väsätä siitä soppaa. Ei tästä pahaa tullut, ei lainkaan, mutta ehkä hieman liian... parsakaalin makuista. Eli älä kokeile tätä kotona, ellei kyseisen flooran ominaismaku miellytä ;)



1/2 kg parsakaalia
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 purkkia Tofutin valkosipulituore"juustoa"
1 kasvisliemikuutio
7 1/2 dl vettä
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä kuullottamiseen

Aloita kuorimalla ja hienontamalla sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pieniksi paloiksi. Leikkaa parsakaalista kukinnot erilleen ja kuori ja hienonna varsi. Jos se on kovin puumainen eli kova, älä käytä sitä. Laita kattilaan reilu loraus oliiviöljyä, sipuli, valkosipuli, porkkana ja parsakaalin hienonnettu varsi. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan, ja lisää sitten kasvisliemikuutio ja vesi. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja lisää sitten parsakaalin kukinnot. Kun kukinnot ovat kypsiä, soseuta kasvikset. Lisää Tofutti ja mustapippuri, ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile.

1 kommentti:

  1. moi,toivottavasti olet jo päässyt taudistasi eroon ja soppa alkanut maistumaan ilman ehkäiseviä mielikuvia..

    VastaaPoista